Barion Pixel

Mihálytól Karácsonyig

Út a sötétben

“Mert azok a végzetes csapások, amelyek a múltban érték az embert és a jövőben érni fogják, csak felvillanásai eljövendő eseményeknek. Felvillanás, amely ma gyakran az ellentétét mutatja annak, aminek el kell jönnie. Nem a pesszimizmusra, hanem tetterős impulzusokra, felébredésre kell ezekből a dolgokból erőt merítenünk.”
Rudolf Steiner: Történelmi szimptomatológia 1918. október 26.

Az Advent a várakozás időszaka, felkészülés a csoda megérkezésre. A 4 adventi héten megtisztítjuk a lelkünket, hogy méltón fogadhassuk a csodát.

Tudunk-e várakozni? Hogy tudunk felkészülni a Karácsonyra? Mire ad lehetőséget számunkra ez az időszak? Hogy juthatunk közelebb a karácsony bensőségességéhez? Hogy találhatjuk meg és erősíthetjük a bennünk pislákoló fényt? Mi az a négy erény és kísértés, ami az adventi hetekben is megjelenik, és mit tehetünk a mindennapjainkban ezek kapcsán? Hogy vagyunk a korlátokkal és mihez tudunk kezdeni velük? Mi történik, ha a cselekedeteinkbe reményt helyezünk?

Ezekkel a kérdésekkel a műhelymunka során saját életünk vonatkozásában fogunk foglalkozni, biográfiai kérdések segítségével és előretekintünk a Karácsony estét követő 12 szent éjszakára.

A műhelymunkákat online tartjuk, amihez az alábbi jelentkezés kitöltése után küldünk kapcsolati linket. A workshopok nem egymásra épülnek, tematikájukban azonosak, de a résztvevők által hozott kérdések és a közös munka is formálja azokat.

Időpontjai az alábbiakban láthatóak, a mögöttük megjelnő linken lehet jelentkezni és fizetni, részvételi díjként 3000-8000 Ft közötti adományt várunk:

                     dec. 2. 9:00-11:00 (Stettler Melinda, Nagy Ágoston) Jelentkezési link

                     dec. 4. 18:00-20:00 (Stettler Melinda, Osváth Andrea) Jelentkezési link

                     dec. 10. 9:00-11:00 (Risbjerg Anna, Osváth Andrea) Jelentkezési link

                     dec. 10. 18:00-20:00 (Risbjerg Anna, Nagy Ágoston)   Jelentkezési link

A műhelymunkával kapcsolatosan érdeklődni az anna.risbjerg@gmail.com  címen lehet.
Tavasszal az évkörrel, ünnepekkel kapcsolatosan indítottunk egy biográfiai műhelymunka-sorozatot. Azon dolgozunk, hogy az ünnepek élővé válhassanak bennünk, és a műhelymunkák során végzett belső munka révén jobban értsük, átérezzük ezeket, és mindez megmozdítson minket. Most az adventhez kapcsolódóan nyílik lehetőség arra, hogy rátekintsünk magunkra és a világra.

Mindannyiunk életútja egyedi és sajátságos, és ha megérezzük az év során az ünnepek minőségét, az segít, hogy felismerjük feladatainkat és döntéseken keresztül eljussunk a változáshoz. Ehhez kívánunk az évkör ünnepei köré tervezett műhelymunkáinkkal segítséget nyújtani.

Kökény-Hámori Eszter, Osváth Andrea, Risbjerg Anna, Stettler Melinda és Nagy Ágoston

a Biográfiai Műhely tagjai