Barion Pixel

A Húsvét előtti hetek a böjt, illetve a Passió időszaka. Ez az idő felkészít, elvezet minket a Húsvéthoz.  Egész évben vannak bennünk konfliktusok és egész évben lehetnek olyan pillanatok, amikor az ég megvillantja számunkra egy darabját, amikor mintha a Jövő szólítana minket. Minden ilyen alkalommal fennáll a kérdés, vajon fel tudunk-e nyúlni azért az égdarabért? Vajon megtesszük-e azt, amire már készek vagyunk, elindulva a jövő felé, vagy engedünk a kísértéseknek és maradunk, akik eddig voltunk? Az évnek e szakaszában a böjt értelmének kitágításával úgy tehetjük fel a kérdést, hogy le tudunk-e mondani valamiről, amihez eddig ragaszkodtunk, el tudjuk-e engedni a minket már nem szolgáló részünket, hogy megszülethessen bennünk az új, hogy Húsvétkor újjászülethessünk. 

A kereszt felső
ága égre mutat,
nagy örömhírt tudat:
„itt van a te utad”
a kereszt két karja a légbe szétszalad,
rajta sovány kezek tört vért virágzanak:
„vigyázz: őr a lélek, de a test megszakad,
kétfelé visz ösvény s te szabad vagy, szabad”
a keresztnek alsó
ága földre mutat:
„vesződj: itt áss kutat,
 lásd benne arcodat.”

(Weöres Sándor: Kereszt-árnykép)

2020 tavaszán az évkörrel, ünnepekkel kapcsolatosan indítottunk egy biográfiai műhelymunka-sorozatot. Azon dolgozunk, hogy az ünnepek élővé válhassanak bennünk, és a műhelymunkák során végzett belső munka révén jobban értsük, átérezzük ezeket, és mindez megmozdítson minket. Az évkör során, az aktuális ünnepi időszakhoz kapcsolódóan folyamatosan más szempontból nyílik lehetőség arra, hogy rátekintsünk magunkra és a világra. Mindannyiunk életútja egyedi és sajátságos, és ha megérezzük az év során az ünnepek minőségét, az segít, hogy felismerjük feladatainkat és döntéseken keresztül eljussunk a változáshoz. Ehhez kívánunk az évkör ünnepei köré tervezett műhelymunkáinkkal segítséget nyújtani, most a passió-időszakhoz kapcsolódóan.

Az alábbi időpontokban különálló workshopokt tartunk, azonos tematikával, nem egymásra épülően.  

On-line Időpontok I.

Márc. 19 péntek 17.00-19.00

Házigazdák és kísérők: Osváth Andrea, Risbjerg Anna

Részvétel a jelentkezés sorrendjében.

On-line Időpontok II.

Márc. 24 szerda 18.00-20.00

Házigazdák és kísérők: Osváth Andrea, Risbjerg Anna

Részvétel a jelentkezés sorrendjében.

On-line Időpontok III.

Márc. 26 péntek 10.30-12.30

Házigazdák és kísérők: Risbjerg Anna, Nagy Ágoston

Részvétel a jelentkezés sorrendjében.

Az alkalmak díja

Részvételi díjként 3000-8000 Ft közötti adományt várunk. Az online műhelymunkákhoz a jelentkezés kitöltése után küldünk kapcsolati linket.