Barion Pixel

Bár sokszor úgy tűnhet, az élet mégsem véletlenszerű események sorozata. Egy biográfiai folyamat során igyekszünk felfedezni véletlennek tűnő életeseményeink értelmét, jelentőségét, megtalálni a köztük meglévő, de a tudatos megismerés elől rejtőzködő összefüggéseket.
Az autobiográfiai írás egy külön terület a biográfiai munkán belül, amelyben segítségül hívjuk írószerünket is.

Ebben az online műhelymunkában arra kapsz lehetőséget, hogy néhány emléken keresztül megkísérelj fényt deríteni életed összefüggéseire. Amikor írsz az életedről, az másképp hat, mintha a megszokott módon mesélnél vagy gondolkodnál a veled történtekről.

Mire számíts?
Rövid írásgyakorlatra, amelynek során feleleveníted, majd leírod néhány emlékedet az autobiográfia módszertani útmutatásainak megfelelően. Az ezen a módon végzett írásgyakorlatok természetéből fakadóan már ebből is új és gyakran meglepő rátekintést kaphatsz az összefüggésekre. Az a további lehetőség, hogy biztonságos környezetben – 5 fős kiscsoportokban –  hangosan felolvashatod a történetedet, majd meghallgathatod másokét is, további gazdag megéléseket hozhat.

Ha felkeltette érdeklődésed ez a fajta önmegismerési munka, de bizonytalan vagy benne, hogy mennyire vagy jó író, ne habozz a jelentkezéssel. Írói tehetségre egyáltalán nincs szükség. Bárki képes ezeket a gyakorlatokat elvégezni. A Te történeted pont úgy lesz jó, ahogy leírod. Engedd meg magadnak, hogy meglepjen a tollad!

Meghívottunk és a workshop vezetője Yvonne Meesters, biográfiai coach és a biográfiai írás tanára Hollandiából. Yvonne közel 20 éve gyakorolja és tanítja ezt a módszert, és most először Magyarországra is elhozza nekünk.
www.dialogosmeesters.nl

Várunk szeretettel március 28-án 17:00 és 20:30 az online térben.

Jelentkezés után emailben küldjük el a csatlakozási linket.
A workshop angol nyelven zajlik, követő magyar tolmácsolással.
Az írásgyakorlatok és a kiscsoportos munka teljes mértékben magyar nyelven történik!

Jelentkezés itt: https://ti.to/gyogyito-gondolatok/oneletrajzi-iras-biografiai-workshop-2023-marcius-28

A részvétel adományhoz kötött. Ajánlott adomány 9000 Ft-15000 Ft közötti összeg. A magasabb támogatás lehetővé teszi, hogy kedvezményes részvételt biztosítsunk olyan társaink számára, akik most alacsonyabb összeggel tudnak hozzájárulni az eseményhez. 

További részletek a regisztrációs linken. 

Szeretettel várnak a szervezők: Biográfiai Műhely (https://biografiaimuhely.hu/), Jövőképző (https://jovokepzo.hu/)