Barion Pixel
A nagy érdeklődésre való tekintettel, újra meghirdetjük autobiográfiai írás műhelyünket október 4-én, szerdán 17 és 20:30 között!
A minket jelenleg körülvevő, egyre inkább polarizálódó világban minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy emberi kapcsolatainkon dolgozzunk.
Mit tehetünk az emberi és szociális kapcsolatok javításáért?
Korunkban központi tényező a tudatosság. Fontos tudatossá válnunk arra, hogy mi történik egy másik emberrel való találkozásunk során. Különösen a nehéz vagy konfliktusos kapcsolatokban van sok felfedeznivaló.
 Az autobiográfiai írás nagyon alkalmas eszköz arra, hogy egyéni felfedezéseket tegyünk más emberekkel való kapcsolatainkban. Ebben a műhelymunkában ezzel a témával fogunk dolgozni saját életünk konkrét helyzetei alapján.

Amikor írunk az életünkről, az másképp hat, mintha a megszokott módon mesélnénk vagy gondolkodnánk a velünk történtekről, ezért sokkal hatásosabb is.

Mire számíts?
Rövid írásgyakorlatra, amelynek során feleleveníted, majd leírod néhány emlékedet az autobiográfia módszertani útmutatásainak megfelelően. Az ezen a módon végzett írásgyakorlatok természetéből fakadóan már ebből is új és gyakran meglepő rátekintést kaphatsz az összefüggésekre. Az a további lehetőség, hogy biztonságos környezetben – 5 fős kiscsoportokban –  hangosan felolvashatod a történetedet, majd meghallgathatod másokét is, további gazdag megéléseket hozhat.

Ha felkeltette érdeklődésed ez a fajta önmegismerési munka, de bizonytalan vagy benne, hogy mennyire vagy jó író, ne habozz a jelentkezéssel. Írói tehetségre egyáltalán nincs szükség. Bárki képes ezeket a gyakorlatokat elvégezni. A Te történeted pont úgy lesz jó, ahogy leírod. Engedd meg magadnak, hogy meglepjen a tollad!

Meghívottunk és a workshop vezetője Yvonne Meesters, biográfiai coach és a biográfiai írás tanára Hollandiából. Yvonne közel 20 éve gyakorolja és tanítja ezt a módszert, és most Magyarországra is elhozza nekünk.
www.dialogosmeesters.nl

Várunk szeretettel az online térben október 4-én, szerdán 17 és 20:30 óra között. 

Jelentkezés után emailben küldjük el a csatlakozási linket.

A workshop angol nyelven zajlik, követő magyar tolmácsolással.
Az írásgyakorlatok és a kiscsoportos munka teljes mértékben magyar nyelven történik!

Korábbi résztvevők visszajelzései:

“Nagyon köszönöm még egyszer a lehetőséget!

Pontosan azt adta a workshop, amit elképzeltem. Gyakorlati volt, és megadta az elmélyülés lehetőségét. Felismeréseket hozott, módszereket adott.”

“Nekem adott egy kulcsot a belső munkámhoz. Azóta több, épp aktuális témával is végigcsináltam a folyamatot és nagyon hasznosnak találtam. Olyan összefüggéseket találtam önmagamon belül, amit más módszerrel még nem sikerült. És ez lendületet is adott, lelkesen fogok hozzá egy-egy halogatott témával való foglalkozásnak, mert már tudom, hogyan fogjak hozzá a kibontáshoz.
Szóval nagyon köszönöm.”