Barion Pixel

Ebben a műhelymunkában az írásgyakorlatokkal életünk küszöb pontjaira közelítünk rá, egyaránt merítve a fiatal- és a felnőttkori élményeinkből. Mi a küszöbélmény? Arról lehet felismerni, hogy a konkrét esemény vagy találkozás után lényegi változás történik abban, ahogy az életünket éljük. Radikálisan megváltoztatja az életünk folyását vagy akár az életről alkotott elképzeléseinket is.

Biográfiánk tele van kisebb és nagyobb küszöbélményekkel. Ilyenek lehetenek a költözéseink, egy új tanulmányba vagy munkába való belevágás, egy betegség, egy sorscsapás, egy szeretett személy elvesztése, egy krízis. A felsoroltak nem feltétlenül válnak küszöbélménnyé, minden azon múlik, hogy a belső világunkra milyen hatással vannak.

Feltételezhetünk-e illetve meglátjuk-e a szellemi iránymutatást ezen életeseményeink mögött? Erre keressük a választ Yvonne Meesters holland biográfus vezetésével.

Mire számíts a műhelymunkában? Rövid írásgyakorlatra, amelynek során feleleveníted, majd leírod néhány emlékedet az autobiográfia módszertani útmutatásainak megfelelően. Az ezen a módon végzett írásgyakorlatok természetéből fakadóan már ebből is új és gyakran meglepő rátekintést kaphatsz az összefüggésekre. Az a további lehetőség, hogy biztonságos környezetben – 5 fős kiscsoportokban – hangosan felolvashatod a történetedet, majd meghallgathatod másokét is, további gazdag megéléseket hozhat. A workshop angol nyelven zajlik, követő magyar tolmácsolással. Az írásgyakorlatok és a kiscsoportos munka teljes mértékben magyar nyelven történik!

Jelentkezéshez kattins ide.