Barion Pixel

14 alkalmas online műhelymunka

“Az erények a lélekben felmerülő spirituális sürgetések, hogy életünket összhangba hozzuk a kozmosz ritmusával. (…) Az erények azokat a lelki/szellemi ajándékokat jelentik, amelyeket másoknak adunk. Ezek az ajándékok nem állnak eleve készen arra, hogy odaadjuk őket. A másik személy adja nekünk azt az ajándékot, hogy belső munka által eljuthassunk ahhoz az állapothoz, hogy odaadhassuk.

Amikor az erények gyakorlásáról beszélek, nem egy készség elsajátítására gondolok, hanem annak felismerésére, hogy dolgoznunk kell azon, hogy felébredjünk és jelen legyünk teljes emberségünkben, hogy ébren legyünk a testből, lélekből és szellemből álló lényekként való létezésünkben. Az emberlét csak mint lehetőség adott számunkra. Ezt a potenciált nekünk kell megvalósítanunk, működésbe hoznunk.”

Robert Sardello: The Power of Soul, Living the Twelve Virtues

14 alkalmas online műhelymunkánkra hívunk mindenkit, aki szívesen dolgozna egy éven keresztül azzal a tizenkét erényből álló sorral, amely a teozófiai hagyományból származik, és amelyet Rudolf Steiner azzal egészített ki, hogy milyen erő jelenik meg a lélekben az adott erénnyel való munka nyomán.

A közös munkában biográfiai és művészeti gyakorlatokkal, valamint szövegmunkával közelítjük meg az egyes minőségeket, építve a csoport megtartó erejére is. A folyamat során támogató közeget biztosítunk, és kézzelfogható eszközöket és fogódzókat igyekszünk adni, amelyek által az emberi mivoltunkban való fejlődés tudatosabbá tehető.

Az alkalmak a következő időpontban lesznek, 17:00-19:30 között:
2024. február. 26 március 25. április 22. május 29.   június 21. július 22. augusztus 27.   szeptember 23. október 21. november 22. december 29. 2025. január 22. február 21. márc.24.

A műhelymunka első alkalma előkészítő, átfogó jellegű, ezért aki bizonytalan, de szívesen kipróbálná, hogy milyen módon fogunk dolgozni, az jöhet csak az első alkalomra, illetve lehetséges csatlakozni a második alkalomtól is. Az első alkalom díja 5.000 forint, a 14 alkalom egyben 48.000 forint. (Támogatói ár 56.000, kedvezményes ár 43.000 forint.)

A jelentkezéshez kattints ide: Jelentkezem!

További információkat a biografiaimuhely@gmail.com emailcímen lehet kérni.

Az alkalmakhoz Rudolf Steiner előadásain túl Robert Sardello, Manfred Krüger és Herbert Witzenmann írásait is felhasználjuk.

A workshopot a ZOOM alkalmazás segítségével fogjuk megtartani. A vituális találkozó szoba linkjét és jelszavát a regisztrálók e-mail-ben fogják megkapni. Amennyiben még nincs ZOOM alkalmazásod, akkor az e-mailben kapott linkre kattintva fel fogja ajánlani, hogy töltsd le – Download gomb. Vagy előbb is letöltheted ezen a linken: https://downloads.digitaltrends.com/zoom/windows

A munkában Stettler Melinda, Risbjerg Anna és Osváth Andrea lesznek a kísérőitek.