Barion Pixel

Életünk szövevényes, tele vagyunk sokféle élményekkel. Vannak köztük kellemesek, és olyanok, amelyeket legszívesebben elfelejtenénk. Pedig mindegyik egy kis kocka a fejlődésünk útján. A biográfiai munka egy olyan módszer, ami összerendezi őket egy lassan kibomló szövedékké, felfedi az erőforrásokat, amelyekhez mindig vissza nyúlhatunk. Egy új önismereti szemszög, amelyből minden esemény értékessé válik, és megmutatja igaz természetét: pont akkor és ott kellett megtörténnie, hogy tovább gördüljünk a saját, egyedi utunkon.

Saját életutad erőforrásainak felfedezésére hív a most induló 10 alkalmas biográfiai műhely sorozat, melynek keretében sorra ránézel 7 évenkénti életszakaszaid történéseire és az azok közötti összefüggésekre. Az elméleti tudáson túl művészeti munkával, csoportos gyakorlatokkal tervezzük mélyíteni az egyéni folyamatot. 

Kísérők Osváth Andrea és Boga Emese biográfiai konzulensek, a Biográfiai Műhely munkatársai. 

Első alkalom:  2023. szeptember 18., hétfő, 17:30 és 21:00 között

Tervezett időpontok júniusig: minden hónap harmadik  hétfő délutánja, 17:30 és 21:00 között. Legjobb, ha el tudsz köteleződni az egész sorozat mellett, mert sorra vesszük az évheteseket. 

Helyszín: 4. kerület, Csillagberek Waldorf Iskola (Budapest, Árpád út 161-163)

Részvételi díj: adományos alapon, egyéni lehetőség szerint 8000 Ft -15000 Ft/alkalom (további egyéni kedvezmény kérhető, kérjük jelezzétek)

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 17, éjfél

Jelentkezés:  https://forms.gle/hYnbfAEgE67g6nSUA

További információk: andrea.osvath@gmail.com, bemese@yahoo.com  

 

Korábbi résztvevőink visszajelzései:

Véletlenül kerültem a biográfia csoportba, de már az első alkalommal tudtam, hogy ott a helyem. Andi és Emese csodálatos odafigyeléssel, hatalmas szakértelemmel vezették a foglalkozást, elfogadó, ítélkezésmentes légkört teremtettek. Rálátást kaptam az életemre, összefüggésbe kerültek események, sokszor sikerült elfogadnom korábban érthetetlen dolgokat. Mindezt finoman, a magam tempójában, saját felismerésekkel, elfogadásban, figyelmeben. Nem tudok mást mondani, mint, hogy nagyon-nagyon köszönöm! Bekerült ez az esemény a biográfiai naplómba 🙂 (Waldorf-szülő)
Pont jókor talált meg a biográfiai műhely. Több változás is zajlott az életemben, és ezek megértése, helyén kezelése sosem könnyű feladat. A műhelymunka segített, hogy több összefüggést meglássak. Őszintébb lettem magammal, és figyelmesebb az olyan történésekre, érzésekre, amiknek nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, de kiderült, hogy sokszor ezek életem egyes területein indikátorok, vagy épp állandó gátló tényezők voltak. Az évhetesek megismerésével jobban értem az eddigi történéseket, és segít a jelenlegi megélésekben is. Magamat és környezetemet is kicsit más szemmel nézem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert izgalmas, érdekes munka, és egy új nézőpontot ad. ( Waldorf-szülő)
Úgy tudnám megfogalmazni, hogy mintha az életem egy szőttes lenne, ami folyamatosan bővül, kerülnek bele új szálak. Aktuálisan nyilván mindig az adott sorra koncentrálok, ami épp fűződik, de ha kicsit hátralépek, észrevehetem a különböző mintázatokat, akár visszatérő elemeket – minden sor, minden szem része az egésznek és ez rögtön más értelmezést is ad egy-egy eseménynek. Nagyon feltöltő volt továbbá számomra lényegi dolgokról beszélgetni, ezekkel foglalkozni – sosem a felszínen ragadtunk le és nem felszínes dolgokról beszélgettünk, számomra ez felüdítő, érdemi párbeszéd volt. Jó volt az elfogadó és megértő környezet – így úgy  tapasztaltam, hogy mindenki megnyílhatott amiben szeretett volna, mindez el tudta indítani a valódi, lényegi felismeréseket. (résztvevő)
“A mindennapok malmában őrölve ritkán nyílik lehetőségünk, hogy életünk visszatérő mintáin elmélázzunk, összefüggéseket fedezzünk fel, észrevegyük az "egészet" a "rész" mögött. Ha olykor egy-egy esemény, élethelyzet elgondolkodtat, akkor sincs talán eszközünk, aminek mentén értelmezhetnénk életünk szőttesét. Az Andi és Emese által tartott biográfiai műhely számomra ezen a téren adott sokat, hogy segített madártávlatból ránézni az életutamra, észrevenni mintázatokat, felfedezni összefüggéseket – mindezt kreatív módon, vezetve, kísérve. Jó együtt, egy csoportban elindulni ezen a felfedezőúton; mindenki egyénileg, mégis együtt. 🙂 “ (résztvevő)