Barion Pixel

Biográfiai útinapló

A Biográfiai útinapló útmutatást, gyakorlatokat ad az önálló biográfiai avagy élet-történet munkához. Módszeres és kreatív módon nyújt lehetőséget a személyes életút holisztikus áttekintésére. Az útinaplóban hasznos kérdéseket, izgalmas kihívásokat és érdekes információkat találsz, melyek segítik életed tényeinek lejegyzését és a fontos események, életbevágó tapasztalatok összegzését.
A Biográfiai útinaplót Karl-Heinz Finke és Laura Summerfield hozta létre mint segédeszközt, kiegészítőt a biográfiai munkához vagy életút/élet-történet munkához.
Karl-Heinz szerette volna ha bárki számára – aki a biográfiai munka iránt érdeklődik – elérhetővé válna az a kincs, amit a holisztikus biográfiai munkával eltöltött sok-sok évnyi nemzetközi segítői és tanítói tapasztalat során szerzett. Laurával együttműködve megszületett a Biográfiai útinapló.

Hol vásárolható meg?

Könyv vásárlás

A könyv magyar változata elkészült és rendelhető, az utánnyomás folyamatos. Egyelőre csak postán tudjuk küldeni, a személyes átvétel nem megoldott. A postázást a megrendelést követő 1 héten belül vállaljuk.

eBook

A szerzők eBook formátumban is elérhetővé teszik a könyvet, melyet így tőlük közvetlenül lehet megvásárolni (még nem elérhető).

Kitől kérhetek segítséget?

Biográfiai segítők

2017 -ben kezdődött el a holland biográfiai intézet magyarországi képzése 39 résztvevővel. A másfél éves képzés után a résztvevők biográfiai kísérővé váltak és néhányan közülük vállalnak biográfiai munka kísérést, segítő beszélgetéseket, előadásokat vagy csoportos munkákat is.
 
Elérhetőségük, személyes bemutatkozásuk kicsit lejjebb található. 

Biográfiai kísérők az Útinapló mentén

Nagy Ágoston

Nagy Ágoston

Ki az, akivé az eddigi életeseményeim során lettem, és ki az, akivé a jövőben válhatok, válni akarok? Az életút eseményeinek áttekintése és elmélyült vizsgálata önismerethez vezet, az önismeret a további fejlődés alapjává válik. Jó szívvel ajánlom a bigráfiai munkát azoknak, akiket ezek az életkérdések feszítenek, bátran és kitartóan foglalkoznának életük eddigi örömeivel és nehézségeivel.

Email: nagy.agoston@kerekasztal.com

Emich Szabolcs

Emich Szabolcs

A gondolkodás, az érzés, a cselekvés összhangja érdekel. A Biográfia szemlélete és gazdag eszköztára rendkívül sokat adott a felnőttekkel, gyerekekkel, csoportokkal és szervezetekkel való foglalkozásomhoz.

 

Rédli László

Rédli László

Az életrajzi munka mindig egy kérdéssel kezdődik.
Ez lehet az egész életre vagy annak epizódjaira, eseményeire vonatkozó.
A kérdésnek vagy kérdéseknek mindig van egy oka. Egy esemény, egy választás, egy döntés, egy konfliktus, valami változás vagy éppen a változatlanság, amire szeretnél ránézni.
Az  életrajzi  munka egy nagy felfedezés. Felfedező útra indulsz önmagadba és a világba.
Az első ajándék önmagadnak, a ritmusváltás. A lelassítás, az,  hogy alkalmakat, időt teremtesz a saját életrajzi munkádra.
A biográfus vagy más kifejezéssel, az életrajzi munka kísérő figyelme, biográfiai munka szemlélete és eszköztára hasznodra lesz felfedező utadon.

+36 20 669 3824

redli.redli@gmail.com

http://redlilaszlo.hu

Boga Emese

Boga Emese

Életünk szövevényes, tele vagyunk sokféle élményekkel. Vannak köztük kellemesek, és olyanok,
amelyeket legszívesebben elfelejtenénk. Pedig mindegyik egy kis kocka a fejlődésünk útján. A
biográfiai munka egy olyan módszer, ami összerendezi őket egy lassan kibomló szövedékké, felfedi az
erőforrásainkat, amelyekhez mindig visszanyúlhatunk. Egy új önismereti szemszög, amelyből minden
esemény értékessé válik, és megmutatja igaz természetét: pont akkor és ott kellett megtörténnie,
hogy tovább gördüljünk a saját, egyedi utunkon. Ha megengedjük magunknak, hogy így nézzünk rá,
megszülethet bennünk a béke érzése a sorsunk iránt, és új lendületet kaphatunk bármilyen nehéz
élethelyzetben is találjuk magunkat. Az Útinapló egy értékes eszköz ehhez a felfedezéshez, a
biográfiai kísérő pedig tanú és segítő ezen az úton. Segíthetek?
bemese@yahoo.com
+36301146828

Risbjerg Anna

Risbjerg Anna

Van, hogy válságban vagyunk, van, hogy szeretnénk valamit megérteni vagy helyére tenni az életünkben és van, hogy csak kíváncsiak vagyunk és szeretnénk átfogóan rátekinteni az életünkre, honnan hová tart, milyen átalakulásokat hozott, mert így a részletek, történések, kapcsolatok új értelmet nyerhetnek. A biográfia segítségével felfedezhetjük, hogy jelen életszakaszunkban mi a feladatunk, felfedezhetünk mélyebb összefüggéseket, feltárhatjuk a bennünk és életutunkban rejlő kincseket, amelyek erőt és irányt adhatnak a jövőhöz. A biográfiai beszélgetés mindig egyedi, nincsenek sablonok, és a felismerés, a megoldás, a következő lépés mindig abból születik, aki a kérdéseire keresi a választ.

Révész Klára

Révész Klára

Milyen tapasztalatokat hordoznak az életem eseményei? Hogyan illeszkednek ezek személyes élettablómba? Kivé váltam általuk? Milyen erőforrást rejtenek a jövőm számára? … Ezekre a kérdésekre mindenki számára más-más válasz születik… A biográfiai munka arra ad izgalmas lehetőséget, hogy az emberi élettörténetek egyediségében rejtő csodákat kutassuk és a felfedezéseinket fejlődésünk, jóllétünk, testi- lelki- szellemi egészségünk szolgálatába állíthassuk. Ráláthatunk, hogy a mi személyes és egyedülálló életünk hogyan illeszkedik mégis a nagy Egészbe, hogyan kapcsol össze minket embertársainkkal.

Email: rklara99@gmail.com

Rédey Szilvia

Rédey Szilvia

Biográfiai Útinapló Kísérés

avagy: az Útinaplóba lejegyzett élet-tényeken túl – Szeretne kiigazodni életeseményei összefüggéseiben.  Adott életeseményt, akár traumát feltárni, megérteni, feloldani. – Tudatosabban benne és jelen lenni a mindennapjaiban. – Szeretné szabadabbnak megélni önmagát élete alakulásában, alakításában. Ha színház az egész világ (kívül-belül), hogyan lehetek én a rendező? Az általam ismert, tanult, tapasztalt különböző megközelítések intuitív alkalmazásával elkísérem életútja felfedezésében. 

email: redey.szilvia@gmail.com

mobil: +36303655141

Kökény-Hámori Eszter

Kökény-Hámori Eszter

Gyerekként inkább megfigyelőként voltam jelen. A figyelem és a meghallgatás képessége sokat formálódott az életem során míg végül a munkám, hivatásom legfőbb alapjává lett.
Nagy élmény megtapasztalni, hogy ezek a minőségek, hogyan tudják megteremteni azt a teret, ahol az ember találkozhat önmagával, ahol előjönnek az igazi kérdések és válaszok.

Telefon: 0630 496 9848
Email: homeszter@gmail.com

Osváth Andrea

Osváth Andrea

Sokszor keressük a választ, hogy miért történtek velünk életünk meghatározó, mókás, nehéz vagy fura eseményei. Mit mutatnak, mit akarnak tanítani nekünk? Merre vezethet tovább az utunk? Néha úgy érezzük teljesen elakadtunk, nem látjuk hogyan keveredünk ki abból, amiben vagyunk, máskor pedig nem találjuk az erőt fontos döntések meghozatalához, esetleg kiégünk, gyászban vagy elengedésben vagyunk, vagy egyszerűen csak úgy érezzük itt az ideje egy összegzésnek, hogy pontosabban lássunk rá életünkre. A biográfiai munka segít rátekinteni életünk összefüggéseire, ezáltal kirajzolódhat az csodálatos minta, amit megértve biztosabb lábbal lépkedhetünk tovább életünk ösvényein. Olyan önismereti munka ez, amihez ketten kellenek. A  biográfiáját megismerni vágyó ember, mint az adott témát – a saját életét – legjobban ismerő mester és a biográfus segítő, aki előkészíti a teret, és kérdéseivel igyekszik a megfelelő eszközöket adni a mester kezébe, hogy az új szemmel nézhessen eddigi életére és inspirálódjon a folytatás módjára. Mély hálával tölt el, mikor ily módon támogatni tudok valakit egyéni életútjának újrafeltérképezésében és válaszainak, rejtett erőforrásainak megtalálásában.
Tel: 20 / 937 56 09
E-mail: andrea.osvath@gmail.com

Kósa Boglárka

Kósa Boglárka

A biográfia szent föld. Csak saruinkat leoldva, mezítláb, nagy tisztelettel léphetünk a léleknek arra a helyére, ahol egy másik ember megosztja velünk élete történetét. Földi életünket bölcsebb önmagunk bölcs szellemi lények társaságában készítette elő. Időnként fellebbenhet a fátyol, és betekintést nyerhetünk ennek a bölcsességnek a működésébe. Megrendüléssel és hálával töltenek el ezek a kivételes pillanatok.

Telefon: 20/230-91-04
honlap: www.kosabogi.hu

 

Maradjunk kapcsolatban

Ha szeretne tőlünk időnként híreket, inspiráló kérdéseket, feladatokat kapni, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.

Jövőképző

Hívjon: +36 20 6693824